Cine sa nu stie de ardeiul iute?

Unii nu il tolereaza, ca au stomacul sensibil. Dar nu de la ardeiul iute, ci de la excesele de alta natura, s-a sensibilizat stomacul, de ulcereaza la iuteala.

Dar de e sa il toleram, bine e sa ne folosim de el, de proprietatile lui, caci multe are.

Din experienta spus e faptul ca iti da un aport imediat de energie, de esti mai letargic, obosit, de te apuci sa mainci la ceva acest ardei iute, vei vedea minune, un aport neasteptat de energie, se iese imediat din starea de oboseala si din starea letargica, numai sa nu mincati pe stomacul gol, sau neinsotit de alta mincare, caci arde si la propriu.

De e sa-l incerci, incearca-l, si vei vedea ca are efect stimulent si asupra sistemului nervos, si a starii psihice, inducind buna dispozitie.

Aportul cela de energie vitala, provine si din arderea ce o declanseaza in organism. Ardeiul iute arde, arde si grasimi, le sparge, le topeste.

E bun, dar nu in exces, caci pe linga arsura in sine, poate provoca si dezechilibre ale florei stomacale, si dureri gastrice, sau mincat fara dreapta masura poate sa contribuie si el la ulceratia stomacului.

Nu exagerati, dar folositi-l.

Reclame