Mincarii nu trebuie sa i se denatureze scopul – hrana – nici in sensul sofisticariilor, nici in sensul exagerarilor.

Vedem emisiuni – multe, foarte multe – de “arta” culinara, de exagerare a mincarii, de denaturare a scopului ei.

Mincarea cu cit e mai simpla, cu cit alimentele componente ale mincarii isi pastreaza gustul nedeformat, cu atit sunt mai de folos organismului. Organismul va recunoaste ce ii trebuie, va stii sa ceara – prin pofte -, va stii ce ii este necesar pentru a se echilibra sau a-si suplini ce ii lipseste.

Mincarea cind isi pierde scopul, poate ajunge foarte usor exagerare, si atunci vedem emisiuni cu oameni, cu copii deformati, asa numita obezitate morbida, care lupta ca sa mai traiasca, din cauza denaturarii sensului normal al mincarii, si caderii ei in exagerare.

Nu va pierdeti timpul in sofisticarii de mincare, caci aceste feluri indelung pregatite si asezonate ajung de nu mai transmit organismului nimic, iar organismul nu isi va mai recunoaste nevoia prin a manifesta pofta de ce are trebuinta, caci nu recunoaste alimentul de care are nevoie. Alimentele, mincarea poate fi doctorie, poate echilibra organismul, ajutindu-l sa nu ajunga a se imbolnavi din anumite necesitati nesatisfacute, mincarea trebuie sa fie simpla pentru a putea fi recunoscuta de organism.

Lasati exagerarile, lasati sofisticariile si pastrati sensul normal al mincarii – hrana  – si chiar si doctorie si echilibru pentru organism.

Anunțuri