Ce mai vedem la televizor?

Dimineata…, mare greseala sa dai cumva la stiri dimineata, ca poate vezi vremea, dar apuci de vezi vremurile…

Ca nu stiu cine a mai omorit pe nu stiu cine, ca nu stiu ce ministru sau om de vaza a facut nu stiu ce fraude sau a luat nu stiu ce mita, ca nu stiu cine a intrat cu masina de a omorit pe nu stiu cine, ca nu stiu cine si-a batut nevasta sau si-a omorit copiii, ca se ingoapa un om cu televiziunea dupa el, ca isi tabaceste mama cu cuvinte de nespus….

Vedem vremurile. Astea sunt stirile.

Si sigur, ca schimbam canalul, si dam de…. Animal planet. Acolo…., nu se ucide asa de plictiseala, sau de nebunie. Am ajuns mai rau ca animalele?

Da, dar asta e de demult, vremurile arata sa suntem mai prejos decit animalele.

Se omoara om pe om…? Pentru ce? Oare or vrea sa-I manince? Ca asa mai fac animalele de ucid alte animale – de obicei pe cele mai nevolnice, care nu reusesc sa scape. Dar alea sunt animale, asa isi procura hrana, asa traiesc.

… Fuga nebuna dupa bani, dupa pozitii sus, dupa o viata usoara, dupa a fura timpul altora pentru a te mari pe tine… Cind ajung sus, li se iau mintile, se cred mai presus de lume, de lege, de oricine. Cine mai e ca ei?…

Alta explicatie la ce se intimpla nu gasesc, decit ca li se iau mintile, ca ii orbeste puterea atit de mult, incit isi permit cele nepermise. De fapt, singura greseala a lor e ca ei cred ca lumea e de capul ei, si cind se vad acolo sus, fie ca functie, fie ca oglindire (strimba) a valuarii lor ca persoana, cind se vad acolo sus, nu mai considera ca ar mai fi ceva mai sus ca ei, ca sunt mai presus de lege, de oameni, de…. Asta e nebunia lor, sau greseala lor, ca considera ca lumea e de capul ei, iar ei au ajuns sa fie cap.

Dar lumea nu e de capul ei. niciodata nu a fost de capul ei.

Reclame